Afdrukken

Recept Cajun burger

Wat moet je kopen om deze cajun burger te kunnen maken.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Mexicaans
Keyword hamburger
Voorbereidingstijd 30 minuten
Totale Tijd 30 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 450 kcal

Ingrediënten

  • 1 Kilo Mager rundergehakt (of vegetarisch)
  • 4 Kant en klare hamburgerbroodjes
  • 2 Rode uien in ringen gesneden
  • Blaadjes Ijsbergsla
  • 3 Tomaten
  • Verschillende soorten kruiden: hete chilipoeder, Italiaanse kruiden, witte en zwarte peper, koriander en komijn

Bereiding

  1. Pak een middelgrote bak en strooi hierin de verschillende kruiden. Gebruik een flinke eetlepel chilipoeder. Van de andere kruiden gebruik je ongeveer 2 kleine lepeltjes. De chilipoeder zorgt voor de pittige smaak, die we graag willen. Pak dan een wat grotere bak erbij en stop het magere rundergehakt in deze bak. Was je handen en kneed dan van het gehakt een goed en stevig geheel. Verdeel het gehakt in vieren en vorm van elk stuk een bal. Leg de bal op het aanrecht en druk het plat zodat er een hamburger vorm ontstaat.

  2. Zorg ervoor dat de barbecue aanstaat en goed heet is. Als dit het geval is, dan leg je de vier cajun burgers op de barbecue. Breng ze nog even op smaak met wat zout en peper. De burgers hoeven niet lang te garen op de barbecue. Na ongeveer 3 minuten kan je de cajun burger omdraaien. Bak de burger ook aan de andere kant nog even 3 minuten. Dan is de burger perfect.

  3. Snijd de uien in ringen en stop deze in een bakje, snijd de tomaten in plakjes en leg deze op een schaaltje. Leeg het zakje ijsbergsla in een bak. Zet de bakjes en het schaaltje op tafel. Snijd de hamburgerbroodjes doormidden en leg hierop de cajun burger. Laat je gasten de cajun burger met de andere ingrediënten beleggen.