Afdrukken

Recept broodje Veggieburger

Zonder vlees ook lekker

Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Keyword hamburger
Voorbereidingstijd 30 minuten
Totale Tijd 21 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 177 kcal

Ingrediënten

  • 3 Blikjes Linzen
  • 1 Geklutst ei
  • Uienringen van 2 gesneden uien
  • 2 Eetlepels Kant en klare havermout
  • 1 Theelepel Gehakte oregano
  • 1 Eetlepel Gedroogde basilicum
  • Halve citroen
  • Een beetje peper en zout

Bereiding

  1. Pak een brede bak en stop hierin de linzen, het geklutste ei, de uienringen, de kruiden en een beetje peper en zout. Was je handen en kneed alle ingrediënten tot een mooi geheel. Zorg ervoor dat er geen stukjes meer in het deeg zitten. Dit betekent dat je goed en stevig moet kneden. Vooral de linzen kneden, kost even wat werk. Als je merkt dat het kneden niet helemaal soepel verloopt, maak dan je handen een beetje nat. Als het deeg goed gekneed is, ga je hier burgers maken. Verdeel het deeg in vieren en maak van elk stuk deeg een ronde burger. Zet de burgers in een voorverwarmde oven van honderdtachtig graden voor ongeveer twintig minuten. Ze zijn klaar als ze mooi bruin en krokant geworden zijn.

  2. Om de burger af te maken heb je nog een courgette, een paprika en vier Italiaanse bollen nodig. Terwijl de burgers in de oven staan, kan je de courgette in slierten snijden en de paprika in kleine reepjes. Pak de grillpan en grill de groente even aan. Snijd de Italiaanse bollen open en besmeer de bollen met saus naar keuze. Haal de veggieburgers uit de oven en leg deze op de broodjes. Leg hierop de gegrilde courgette slierten en de reepjes paprika. Garneer met wat partjes citroen. Serveer de veggieburger met ovenfrites.