Afdrukken

Recept Griekse hamburger

Met feta en Griekse kruiden.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Grieks
Keyword hamburger
Voorbereidingstijd 30 minuten
Totale Tijd 30 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 575 kcal

Ingrediënten

  • 400 Gram Half-om-halfgehakt
  • 1 Ei
  • 100 Gram Paneermeel
  • 1 Theelepel Verse peterselie
  • 1 Theelepel Verse dille
  • 1 Theelepel Peper
  • 1 Theelepel Verse oregan
  • 1 Fijn gesneden ui
  • 1 Theelepel Zout
  • 1 Komkommer
  • 1 Tomaat
  • Sla (rucola, ijsberg, gewone of gemengd)
  • Fetakaas
  • 4 Eetlepels Tzatziki
  • 4 Broodjes (hard of zacht naar eigen keuze)

Bereiding

  1. Hak de verse dille, peterselie en oregano fijn of doe ze in een snijmachine. 

  2. Doe vervolgens het gehakt in een kom voeg het ei, de paneermeel, het gesneden ui, de fijngehakte kruiden toe, peper en zout toe. Kneed en meng het geheel daarna goed door elkaar. 

  3. Verdeel dan het gemengd gehakt in vier gelijke porties, draai hier eerst ballen van en druk deze daarna plat tot een dikte van een goede centimeter. 

  4. Verhit vervolgens een ruime bakpan met boter of olie en bak de Griekse hamburgers in circa 10 minuten gaar, waarbij je halverwege de tijd de burgers omdraait.

  5. Snij hierna de broodjes door midden en smeer één helft in met tzatziki, doe er een paar blaadjes sla, een paar plakjes komkommer en tomaat op en strooi er wat fijngesneden fetakaas bovenop. Als laatste dek je af met de andere kant van het broodje.

Opmerkingen - Tips

Van bovengenoemde ingrediënten kun je best iets weglaten of er juist nog iets aan toevoegen. Het zijn hoe dan ook de bestanddelen voor een typische Griekse hamburger. Smullen maar!