Pittige Beefburger

Pittige Beefburger

Deze pittige beefburger kun je maken van gewone hamburgers die je welhaast in iedere supermarkt kant en klaar kunt kopen, maar je kunt natuurlijk ook beefburgers kopen bij de slager.

Beefburgers zijn eigenlijk hamburgers die van beter vlees gemaakt zijn, en dus gewoonlijk ook een stukje duurder zijn. De burgers smaken dan ook wat beter. Kwaliteit proef je in het geval van deze burgers.

Recept Pittige beefburger

Je kunt deze burger net zo pittig maken als je zelf wilt.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Mexicaans
Keyword hamburger
Voorbereidingstijd 30 minuten
Totale Tijd 30 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 770 kcal

Ingrediënten

  • 4 Eetlepels Mayonaise
  • 3 Theelepels Hete saus naar keuze
  • 2 Teentjes Knoflook
  • 20 Gram Italiaanse kruidenmix
  • 7 eetlepels Olijfolie
  • 1 Aubergine
  • 1 Vleestomaat
  • 4 4
  • 4 Maisbollen of andere bolletjes
  • 40 Gram Pittige rucola, of gewone rucola waaraan je een mix van hete kruiden toe kunt voegen

Bereiding

  1. De hete saus en de mayonaise doe je in een kom. Maak een teentje knoflook schoon en pers deze boven het kommetje uit. Meng de saus met een lepel en plaats de kom afgedekt in de koelkast.

  2. Doe 4 eetlepels olie in een andere kom, en voeg de Italiaanse kruidenmix toe. Maak het andere teentje knoflook schoon en pers deze boven de kom uit. Voeg peper en zout naar smaak toe. Meng de ingrediënten goed door elkaar.

  3. Verhit wat olie in een koekenpan of grillpan, maar je kunt hiervoor ook de barbecue aansteken.

  4. Snij de aubergine in wat dikkere plakken en smeer de aubergine in met olie. Gril de aubergine in pan of barbecue gedurende ongeveer 3 minuten. Halverweg de drie minuten de plakken aubergine omdraaien.

  5. De tomaat in plakken snijden en bestrijk deze met de rest van de olie. Gril de plakken in pan of op de barbecue.

  6. Gril de burgers in ongeveer 15 minuten, en keer de burgers na 7 tot 8 minuten om.

  7. Snij de maisbollen open en beleg de onderste helft met de aubergine. Verdeel de rucola en de mayonaise over de aubergine, en leg een burger op de mayonaise. Leg daar tomaat op en weer wat mayonaise. Leg de bovenkant van de bol er op.

Advertentie