Magere hamburger met Tzatziki

Magere hamburger met Tzatziki

Magere hamburger met Tsatziki. Burger op zijn Grieks.
Ook als je op de lijn wilt letten, heb je natuurlijk best wel eens zin in een lekkere hamburger. Gelukkig kan dat ook, wanneer je kiest voor een magere hamburger met tzatziki. Tzatziki is een Grieks yoghurtmengsel, dat je prima kunt gebruiken op je hamburger in plaats van de veel vettere sauzen als mayonaise.

Recept Magere hamburger met Tsatziki

Minder vet maar net zo lekker

Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Keyword hamburger
Voorbereidingstijd 30 minuten
Totale Tijd 30 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 186 kcal

Ingrediënten

  • 4 Magere hamburgers
  • 4 Hamburgerbroodjes
  • 4 Bladeren sla
  • 200 Milliliter Griekse yoghurt
  • 1 Komkommer
  • 3 Teentjes Knoflook
  • 3 Eetlepels Olijfolie
  • 1 Eetlepel Witte wijnazijn
  • Snufje zout
  • 1 Theelepel Gehakte dille

Bereiding

  1. Je begint met het maken van de tzatziki. Schil de komkommer en rasp hem fijn. Doe de komkommerrasp in een vergiet en druk er zoveel mogelijk vocht uit. Hak de teentjes knoflook fijn. Doe de yoghurt in een kom en voeg de knoflook er aan toe. Doe ook de komkommer erbij, wanneer deze goed uitgelekt is. Voeg de olie en de azijn toe en roer alles goed door elkaar. Breng de tzatziki op smaak met een snufje zout en met de dille. Zet de kom in de koelkast tot je hem weer nodig hebt.

  2. Nu ga je de hamburgers bakken. Verhit een beetje olie of boter in een koekenpan en bak de hamburgers een minuut of vijf aan beide kanten, tot ze goudbruin zijn. Ondertussen kun je vast de broodjes open snijden en op vier borden leggen. Was de blaadjes sla goed en dep ze voorzichtig droog. Beleg de hamburgerbroodjes nu met een blaadje sla, een hamburger en een flinke lepel tzatziki. Dek af met de bovenkant van het broodje en dien meteen op.

Opmerkingen - Tips

In plaats van kant en klare hamburgers te kopen, kun je ze natuurlijk ook zelf maken. Dit doe je door een pond mager rundergehakt te mengen met een ei en een beetje paneermeel. Breng dit mengsel op smaak met peper, zout en eventueel andere kruiden die je lekker vindt en bak er vier hamburgers van.

Advertentie