Italiaanse hamburger

Italiaanse Hamburger

La dolce vita met de Italiaanse hamburger
Geef je zelfgemaakte hamburger eens dat echte Italiaanse tintje! Met een paar toevoegingen maak je op geheel eigen wijze een echte Italiaanse hamburger. Een paar toevoegingen, maar wel van groot belang om de karakteristieke Italiaanse smaak ten volle te proeven.

Met een heerlijk glaasje chianti erbij, waan je je zo echt even in het mooie Italië, met zijn heerlijke ingrediënten en gerechten. Kijk eerst eens even in huis wat je aan ingrediënten staan, voordat je onderstaande gaat kopen.

Recept Italiaanse Hamburger

Heerlijk Zonnige hamburger.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Keyword hamburger
Voorbereidingstijd 30 minuten
Totale Tijd 30 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 350 kcal

Ingrediënten

  • 400 Gram Half-om-halfgehakt
  • 1 Ei
  • 100 Gram Paneermeel
  • 1 Teentje Knoflook, fijngehakt
  • 2 Eetlepels Tomatenpuree
  • 1 Theelepel Gehakte verse basilicum
  • 1 Theelepsl Gedroogde oregano
  • 1 Ui
  • 100 Gram Sla naar keuze
  • 1 Tomaat
  • 100 Gram Mozzarella
  • 4 Italiaanse bollen

Bereiding

  1. Strooi de basilicum en oregano met een snufje peper en zout, over het gehakt. Voeg het ei en de paneermeel toe, en kneed het geheel tot alles goed gemengd is. Maak daar vervolgens vier platte 'schijfjes' van. Snij de ui in ringen en de tomaat en de mozzarella in dunne plakjes. Vervolgens bak je de uienringen samen met de fijngehakte knoflook langzaam in 10 minuten gaar op een laag pitje. Gedurende de laatste paar minuten voeg je de 2 eetlepels tomatenpuree toe en roer je het geheel regelmatig door. Haal vervolgens het geheel uit de pan en schenk het in een kom.

  2. Bak de Italiaans gekruide hamburgers in dezelfde pan met wat extra boter of olie in tien minuten gaar (na vijf minuten omdraaien). Snij de Italiaanse bollen doormidden en beleg ze met een paar blaadjes sla, een paar plakjes mozzarella en schijfjes tomaat. Leg hier de burgers op en garneer dan met de saus die je in een kom apart had gezet. Sluit als laatste het geheel af met de andere helft van de Italiaanse bol.

Opmerkingen - Tips

Buon appetito!

Advertentie