hawaii burger

Hawaii Burger

Hawaii burger. Een tropische burger voor een zonnige dag.
Wanneer je de zomer in huis wil halen, kun je dat doen door het maken van een Hawaï burger. Het meest kenmerkende ingrediënt voor deze smakelijke burger is de ananas, dat hem een heerlijke zoete smaak geeft. Een vleugje tropen op je bord.

Recept hawaii burger

Erg geliefd-

.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Keyword hamburger
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totale Tijd 30 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 640 kcal

Ingrediënten

 • 500 Gram Half om half gehakt
 • 1 Eetlepel Paneermeel
 • 1 Ei
 • 4 Plakken Goede kaas, bijvoorbeeld cheddar
 • 1 Krop sla
 • 1 Verse Ananas
 • 4 Witte broodjes
 • Zout en peper

Bereiding

 1. Eerst maak je het gehaktmengsel klaar waar je de hamburgers van gaat bakken. Hiervoor doe je het gehakt in een grote kom. Meng er een geklutst ei en een beetje paneermeel door. Voeg naar smaak peper en zout toe. Als je dat lekker vindt, kun je er natuurlijk ook nog andere kruiden aan toevoegen. Kneed het mengsel goed door en vorm er vier ronde, platte hamburgers van, van gelijke grootte.

 2. Haal de buitenste bladeren van de krop sla af en zoek vier mooie, stevige blaadjes sla uit. Was deze en dep ze voorzichtig droog. Snijd de schil van de ananas af en snijd het vruchtvlees van de harde kern af. Snijd vier dikke plakken van het vruchtvlees af.

 3. Bak de hamburgers in een koekenpan tot ze aan beide kanten goudbruin zijn. Snijd ondertussen de broodjes open en verdeel ze over vier borden. Leg op elk broodje een blaadje sla. Verhit een grillpan en grill de plakken ananas ongeveer 1 minuut. Leg ze op de sla en leg de hamburgers daar weer bovenop. Op elke hamburger leg je nu een plak kaas die door de warmte gaat smelten. Maak het broodje af met een beetje tomatenketchup en leg de bovenkant van het broodje erop.

Opmerkingen - Tips

Je houdt na het maken van deze burgers een deel van het vruchtvlees van de ananas over. Gooi dit niet weg maar gebruik het om een lekkere salade te maken om bij de broodjes Hawaï burger te eten.