Hamburger met Appel en Chilisau

Hamburger met Appel en Chilisaus

Hamburger met appel en chilisaus is een lekker gerecht dat zeer geschikt is voor mensen die van pittig eten houden. Hoe pittig de hamburger met appel en chilisaus wordt, dat bepaal je natuurlijk zelf.

Recept Hamburger met Appel en Chilisaus

Fris en een beetje scherp.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Keyword hamburger
Voorbereidingstijd 30 minuten
Totale Tijd 30 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 348 kcal

Ingrediënten

Voor de hamburgers

  • 300 Gram Rundergehakt
  • Paneermeel
  • 2 Appels
  • 4 Bosuien
  • 1 Teentje Knoflook
  • 1 Theelepel Gedroogde tijm
  • Snufje Cayennepeper
  • 1 Komkommer
  • Blaadjes sla
  • 1 Eieren
  • 4 Theelepels Zoete chili saus

Voor de chilisaus

  • 0,5 Eetlepel Arrowroot
  • 1 Chillipeper
  • 4 Eetlepels Limoensap
  • 2 Eetlepels Rijstazijn
  • 1 Eetlepel Lichte basterdsuiker
  • 0,5 Eetlepel nam pla

Bereiding

  1. Voor de saus gaan we eerst de chilipeper in kleine stukjes snijden. Doe een halve eetlepel arrowroot in een pannetje en roer beetje bij beetje het limoensap erdoor. Doe dat hetzelfde met rijstazijn, lichte basterdsuiker en de nam pla. Nam pla is Thaise vissaus. Voeg nu de chilipeper toe. Breng die in zijn geheel aan de kook en laat het roerend inbinden. Als het ingebonden is al je het van het vuur en laat je het afkoelen.

  2. Als eerst gaan we de materialen er bij pakken, de snijplank en het schilmesje. Snij de bos uitjes in dunnen ringetjes, vervolgens pel je de knoflook en snij deze in fijne stukjes. Ook de komkommer moet gesneden worden dat mag in dunnen plakjes. De appel gaan we over de rasp heen halen. Wel even het klokhuis verwijderen, dat is niet zo lekker namelijk.

  3. Dan gaan we de hamburgers maken. Als eerst doe je het gehakt in een kom of bak. Daarbij mogen de eieren (zonder schil uiteraard), knoflook, bos uitjes, appel, cayennepeper, tijm en wat paneermeel. Meng die goed door elkaar en maak er vier ballen van. Elke bal gehakt plet je met je hand als een hamburger zo'n circa 1,5 centimeter dik.

  4. Pak de pan en verwarm de olijf olie, olijf olie warm dan kunnen de hamburgers erin. Doe daar een deksel boven op zodat ze sneller gaar zijn. Wel natuurlijk de hamburgers om de paar minuten omdraaien anders worden ze zwart en dat is niet lekker.

  5. Nu pakken we de borden en leggen we de broodjes erop. De broodjes die snij je vast door midden zodat de hamburger erop kan als het klaar is. Voordat de hamburger erop kan doe je vast een paar blaadjes sla en paar plakjes komkommer op het broodjes.

  6. Hamburgers klaar nu kunnen ze op de broodjes. Op elk broodje doe je er nog een beetje chilisaus op, zelf gemaakt of gewoon lekker simpel uit een fles. Nu zijn de hamburgers met appel en chilisaus klaar. Eetsmakkelijk.

Advertentie