Frisse Kipburger

Frisse kipburger

Deze frisse kipburger is misschien wel helemaal het tegenovergestelde van een hamburger zoals we die vaak eten. Kip is minder zwaar dan rundvlees en wordt in het buitenland vaak gegeten op een broodje zoals we dat in dit recept doen.

Recept frisse kipburger

Lekker fris maar toch hartig.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Keyword kipburger
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale Tijd 30 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorie├źn 450 kcal

Ingredi├źnten

  • 8 Gram Verse munt
  • 450 Gram Kipgehakt of kalkoenkgehakt
  • 3 Bosuien
  • 0,5 Krop Ijsbergsla
  • 1 Komkommer
  • 6 Radijsjes
  • 2 Eetlepels Sesamzaad
  • 1 Limoen
  • 15 Gram Verse koriander
  • 1 Eetlepel Maizena
  • 4 Eetlepels Mayonaise
  • 4 Verse broodjes

Bereiding

  1. Boen de limoen goed schoon.

  2. De blaadjes van de munt plukken.

  3. De bosui schoon maken en in stukjes snijden, de ijsbergsla in strepen snijden en goed wassen.

  4. Was de radijsjes en snij radijs en komkommer in plakjes.

  5. Sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter roosteren. Dat duurt ongeveer 3 minuten. Laat het sesamzaad op een bord afkoelen.

  6. De groene schil van de limoen raspten en de limoen in een schaaltje uitpersen.

  7. Hak de blaadjes munt en de helft van de koriander fijn.

  8. Meng het kipgehakt of kalkoengehakt met de sesamzaadjes, de munt, de koriander, de maizena, de limoenrasp, de helft van de bosui, en voeg wat peper en zout toe naar smaak.

  9. Maak je handen nat en vorm vier burgers van het mengsel.

  10. Meng de mayonaise met de rest van de bosui, en meng het limoensap erdoor. Eventueel op smaak brengen met zout en peper.

  11. Halveer de broodjes en leg deze met de binnenkant 30 seconden in een warme koekenpan zonder boter. Let op dat dit niet te hard gaat.

  12. Haal de boordjes uit de pan en leg deze open op een bord.

  13. Doe wat olie in de pan en bak de burgers in 6 tot 8 minuten onder regelmatig omkeren.

  14. Beleg ondertussen de broodjes met sla.

  15. Leg de burger op de sla en verdeel de komkommer, de radijs, de mayonaise, en de kruiden die je nog over hebt.

Advertentie