Amerikaanse Hamburger

Amerikaanse Hamburger

Amerikaanse hamburger, echt op zijn Amerikaans.
Amerika is natuurlijk bij uitstek het land van de hamburgers. Daarbij denk je al snel aan knapperige bacon, cheddar kaas, en een lekker zuurtje. Als liefhebber van een lekkere hamburger is het dan ook een must om zelf eens een Amerikaanse hamburger te maken. Loopt het water je al in de mond? Maak dan snel onderstaand recept klaar.

Recept Amerikaanse Hamburger

Dit heb je nodig voor vier echte Amerikaanse hamburgers:

Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Keyword hamburger
Voorbereidingstijd 25 minuten
Totale Tijd 25 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 234 kcal

Ingrediënten

  • 4 Hamburgerbroodjes
  • 500 Gram Gehakt, bij voorkeur rundergehakt
  • 4 Plakken Cheddarkaas
  • 4 Plakken Bacon
  • 1 Teentje Knoflook
  • 1 Ei
  • 1 Eetlepel Paneermeel
  • 1 Krop Ijsbergsla
  • 1 Rode ui
  • 2 Augurken
  • 1 Rode ui
  • Ketchup
  • Zout en peper

Bereiding

  1. Je begint met het snijden van de groenten. De rode ui snijd je in dunne ringen. Snijd vervolgens de tomaat in vier dikke plakken. Pel het teentje knoflook en hak het fijn. Snijd de twee augurken in plakjes. Haal de buitenste bladeren van de ijsbergsla af en haal er vervolgens vier mooie bladeren vanaf. Was deze grondig en dep ze goed droog.

  2. Verwarm op laag vuur een koekenpan en bak hierin de bacon totdat deze lekker knapperig en goudbruin is. Bij het bakken van bacon hoef je geen olie of boter te gebruiken, omdat de bacon van zichzelf al veel vet bevat. Snijd de broodjes open en rooster deze eventueel kort in de broodrooster.

  3. Kluts het ei en meng dit door het gehakt. Voeg ook het paneermeel toe en meng alles goed door elkaar. Breng het op smaak met peper, zout en knoflook. Verdeel het gehaktmengsel in vier delen en bak in een koekenpan hier vier mooie, platte hamburgers van.

  4. Leg de broodjes elk op een bord en beleg deze met een blaadje sla. Leg daar bovenop de hamburger en vervolgens de cheddar kaas, de uienringen, de plakjes augurk en de bacon. Als laatste doe je er een beetje tomatenketchup overheen en leg je de bovenkant van het broodje er bovenop.

Advertentie